25 thoughts on “PM: New system under study to teach science, mathematics in English”

  1. Tun M, pls proceed with the teaching for maths and science in English for the future of our students…. pls don’t abolish it anymore….. we will fully support with your move!!!

  2. International research n science all in English..if they study in bahasa they couldn't catch up in the later years for uni..TRUST OUR PM TUN MAHATHIR …go back to English…… hahaha..Eat well to get more understanding n smarter to catch up whether bahasa or english…ha ha ha..

  3. Good idea cos the current education system is out not compatible with the global n cannot catch up later when they go universities locally n abroad…this young Gen could speak well n maths are very poor std…Follow the system like those years..I believe our country will do better…

  4. Pls change more important core subject such as ekonomi, accounts dan perdagangan into English….. Students need to be taught in English for those subjects too besides maths and science

  5. Matematik dan sains mesti diajar dalam bahasa pertama. B inggeris dan bahasa lain seperti mandarin mesti juga dikuasai oleh semua pelajar.

  6. Minta Menteri pelajaran buat peraturan tatatertib Kesihatan, Keselamatan dan Alam, setiap bagi sebelum mulakan mata pelajaran pertama. Hal ini sangat penting buat pelajar memahami hal keselamatan, kesihatan dan alam persekitaran dalam kehidupan harian.

  7. Xsusah pun nk bljr Maths dlm english πŸ€— Simple je yg penting faham method & formula. Sbb formula ni sbnrnye disesuaikn ikut keadaan. Jdi pentingnya method supaya senang nk derive blik formula tu 😘😘😘 Logic dia msti ad πŸ˜†

  8. Wow it took you 40 years since your time as education minister to realize the need of English as a medium of instruction. I was told our workers were regarded as unhirable in recent years. I think that is enough impetus to change the public attitude.

  9. Mohon hidupkan balik sekolah aliran bahasa inggeris rendah dan menengah..satu daerah satu sekolah aliran bahasa inggeris pon jadilah..

  10. Skrg ni aku dah tak percaya kerajaan ni yg di penuhi dgn kaki liwat kaki semburit kaki main juboh kaki pembohong dan kaki penipu…PH ko tunggu aje PRU15. …

  11. English is the way to go if we want Malaysia to advance and to be on par with other English speaking countries around the world.
    I applaud to Mahathir for finally seeing and correcting the wrong path he took the importance of the English language. The English language must never be used as ammo in politics to divide the nation! So much time been wasted but it is never too late to see the importance of English for Malaysia.

  12. Apa yang bangga dengan bahasa penjajah. Korea, German, Russia, Perancis, Loan Shark Komunis semua nye guna bahasa sendiri sangat berjaya tak ada pun guna bahasa enggeris. Buang kepala yang bangga bahasa penjajah

  13. aku sokong
    math science dan subject lain dlm bahasa inggeris…
    yg pelik
    asik bertukar bila kerajaan bertukar.
    hingga cikgu pening kepala….
    itulah negara ku….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *