Learn English through short story – Easy English Step-by-Stepajo ishte ora e gjashtë Unë kam qenë i lodhur se ishte koha për të shkuar në shtëpi
Unë nuk e pëlqen punën time në dyqan së Parë shpesh kishte dhimbje koke dhe këmbët e mia ishin të
gjithmonë i lodhur rrugët ishin të nxehtë dhe zënë të gjithë ishte duke shkuar në shtëpi
fytyrat e tyre dukej e trishtuar Kam kaluar një dyqan lulesh ajo ishte e errët dhe
qetë lulet erë të ëmbël dhe të tyre Gjethet ishin lagur I ndaluar I
shikoi në çantën e dorës kam pasur një pak të holla Unë shkova në dyqan
bleu një buqetë me lule në shtëpi kam vënë lule në avarët ata
dukej e bukur I vënë VARs në tryezë kam filluar të
bëjnë darkë babai im erdhi ku është ushqimi im
ai tha se babai gati gati thashë ai kap një shishe uiski ai
derdhi pak në një gotë shishe ishte pothuajse bosh jepni disa vajzë parave ai
tha se kam nevojë për një uiski më shumë se ju nuk duhet më
Unë i thashë ju lutem babai nuk blej ndonjë më shumë mbyllur dhe të më jepni disa para ai tha
Unë nuk kam marrë asnjë thashë Babai ishte i zemëruar ai filloi të bërtas në mua
ai vuri në dukje të metat të shpenzuar paratë në lule ai tha
ai e kap VARs dhe e hodhi atë në katin e VARs thyen
dhe mbylli derën me një zhurmë ai do të marrë para nga një mik I
mendim ne do të vijnë në shtëpi i dehur përsëri sonte
I kap lule thyer dhe e hodhi përlan
dikush trokiti në derë unë nuk duan të hapur atë ajo nuk është një mik I
Mendimi askush nuk vjen këtu tani personi trokiti përsëri dhe thirri my
emrin kam hapur derën ajo ishte e vjetër njeri nga dera e ardhshme të vijnë në George thashë
Oh George erdhi dhe u ul dëgjova babai yt
ai tha se ju vajzë të varfër Unë mund të ju ndihmojë
donte për të biseduar me George vjetër çfarë mund të bëj unë thashë pi ati
uiski gjatë gjithë kohës që ai nuk ka marrë një punë ai i merr të gjitha paratë e mia dhe shpenzon atë në
pi sot kam blerë disa lule ai ishte i zemëruar ai theu vargun
nganjëherë unë e urrej atë bëni ju si lule e pyeti Oh George I
doni ata kam thënë, por ata të kushtojë një shumë të para
pse nuk rritet disa në ballkon tuaj rriten lule
I pyeta unë do të ju tregojnë Said Oh George
Unë kam qenë një kopshtar herë të nesërmen kam ardhur në shtëpi shpejt nga
punë George ishte duke pritur jashtë banesës së tij Eja dhe shiko
ai tha se unë shkova brenda njeriu e vjetër e sheshtë ai kishte disa pots lule dhe disa pako
e farërave George dhe unë kryer lule pots në banesën time ne mbushur me
toka dhe mbjellë farën ne kemi vënë pots në ballkon çdo mbrëmje George
dhe kam punuar në kopshtin tonë ballkon George më mësoi shumë në lidhje me lule ai
foli për lule të ndryshme në lidhje me ngjyra e tyre dhe bukuri
Unë kam qenë i lumtur në kopshtin tim kam harruar për babai im dhe puna ime e vështirë në dyqan
George ishte miku im Unë nuk ishte i vetmuar më sekuenca picture nga kinemasë ka
mbaruar ju mund të shikoni në atë një herë më shumë nëse ti deshiron muaj kaloi kopshti im u bë më i madh
dhe më të bukur lule e hapur babai im nuk erdhi në ballkon ai
nuk ka si lule ai nuk e pëlqen george ishte duke pirë gjatë gjithë kohës ai gjithmonë
më pyeti për të holla dhe ai shpesh goditi mua ai dukej i sëmurë
George ishte i sëmurë shumë kollit dhe kollit ai ishte i hollë dhe i dobët
ndonjëherë ai nuk ka ardhur në kopshtin tonë ai nuk ka lënë shtratin e tij
një ditë unë gatuar pak ushqim dhe e mori atë të Gjergjit ai ishte i shtrirë në shtrat
ai nuk kthehet dhe buzëqeshje në mua ai nuk ka lëvizur
Shkova afër tij sytë e tij ishin të hapura
I prekur dorën e tij ishte ftohtë
ai ishte i vdekur Unë u ktheva në banesë tonë atit tim ka qenë
atje ai ishte duke pritur për darkën e George është i vdekur
thashe Fillova të qaj
ai ishte i sjellshëm me mua Unë do të humbasë atë babai im më shikoi, por ai tha:
asgjë nuk mori disa para dhe doli e shtëpisë babai im erdhi në shtëpi vonë
atë natë pse po qan ai tha se po qan për George ju
dashuri se njeriu budalla i vjetër nuk ju çfarë Rreth meje Jam atin tuaj ju nuk bëni kujdes
Rreth meje Unë i thashë asgjë babai im filloi të bërtasë
Unë kam marrë një surprizë për ju vajza ime një njeri i mirë i ri çfarë mendoni për këtë
ai është një djalë i mirë ai është një mik i imi keni nevojë për një njeri jo
një kopsht filluar në babain tim vështrim asgjë në veten babai im tha
ju nuk jeni mjaft të dhe ju jeni duke e vjetër askush tjetër në të martohet
asnjë babai nuk i tha se unë nuk jam duke shkuar për të martohet me askënd Unë jam duke qëndruar këtu
Unë nuk dua të largohen nga kopshtin tim armë tuaj kopshti juaj
babai im bërtiste kopshtin tuaj pa kuptim ju shpenzojnë të gjitha paratë tuaja në bimë që ju kurrë nuk
më jep paratë që ju nuk flisni me mua ju bisedoni me Gjergjit vjetër urreja atë dhe unë
urrej kopshti juaj I iku nga my baba
Unë shkova në dhomën time dhe mbyllur derën ka pasur shumë zhurmë babai im ishte
bërtasin dhe thyer gjëra pas kohë të gjatë zhurma ndaloi
I lënë dhomë gjumi tim dhe shkoi në ballkon dera e ballkonit ishte e hapur
I shikuar nga e pots janë thyer dhe bimët ishin
copë e çikë kopsht ishte shkatërruar Shkova në dhomën e babait tim
Unë e urrej atë i thashë vetes unë do të tregoj atë që ai mund të më vrasë
Unë nuk bëj kujdes derën e babait tim ishte mbyllur I shembur dhe bërtiti ai nuk e ka hapur atë
ai nuk ka dëgjuar mua ai flinte ai ishte dehur unë u ktheva në dhomën time çfarë duhet të bëj unë mendova se ku do I
shkoj I vështronte rreth e qark dhomës
Kam marrë disa rroba dhe mbushur ato në një çantë
gjetur disa pako e fara lule dhe vënë ato në qese pastaj mora çantën time
dhe numëronin paratë e mia Unë nuk kanë shumë
sekuenca picture nga kinemasë ka i përfunduar ai një herë më shumë në qoftë se ju doni I la të sheshtë dhe mbyllën derën
heshtje Unë qëndrova jashtë derën Gjergjit për një minutë unë të kërkuar për të thënë lamtumirë
ajo ishte e errët jashtë rrugët ishin bosh nuk ka pasur makina apo njerëzve se ishte shumë
vonë I duhet lënë kohë i thashë vetes unë
duhet të shkojnë në vend ndoshta unë mund të punojnë në një kopsht disa orë më vonë në mëngjes erdhën njerëz
ishin duke shkuar në punë ka pasur disa makina në rrugë një autobus erdhi së bashku ajo u ndal
afer meje Unë u ngjit mbi atë në autobus I ra
në gjumë pastaj dikush preku krahun tim unë u zgjua
ndalon këtu një njeri tha se ju duhet të merrni off ajo off autobus dhe shikuan rreth e qark unë kam qenë në
një fshat i vogël qyteti ishte shumë larg Unë kam qenë i uritur unë shkova në një kafene dhe u ul
poshtë Bleva disa bukë dhe çaj tani kam pasur
shumë pak të holla duhet të gjejnë punë që unë mendova se i foli
kamerier mund të më ndihmoni e pyeta unë nuk e di
ky vend Unë kam nevojë për punë unë mund të punojë si një kopshtar i cili
mund të më jepni një punë kamerieri mendoi për një moment
ka një mrs. Jack ai tha se ajo e mori një Garden Market por ajo mund të ju ndihmojë
mrs. Garden Market Jack ishte dy milje larg Unë kam qenë shumë i lodhur, por unë eci shpejt
kopshti ishte në anën e një kodre ka pasur një njoftim mbi portën
Perime Gone Jack freskëta dhe fruta ne shitje Unë qëndrova në portë dhe shikoi brenda I
pa një linjë të gjatë të shtëpive të gjelbër dhe një fusha e pemë frutore ka pasur një të vogël
shtëpi prapa fushë I pëlqente vendin
sekuenca picture nga kinemasë ka mbaruar ju mund të shikoni në atë një herë më shumë nëse
ti deshiron një grua doli nga shtëpia ajo pa mua
në portë dhe erdhi deri tek unë kush jeni ju tha ajo çfarë doni
mund të më jepni një punë e pyeta asnjë punë këtu tha gruaja ajo u kthye dhe
u larguan papritur ajo u ndal dhe u kthye prit një minutë ajo tha ne kemi
një serë të ri unë do të nevojë për ndihmë vijnë me mua
I ndjekur Znj. Jack në shtëpi ajo e sheh pyeti me shumë pyetje në lidhje me bimët dhe
kopshtari dija përgjigjet Oh George ishte një mësues i mirë
Unë do të ju jap një punë tha Znj. jack ju mund të fillojë sot
ajo buzëqeshi për SKK herë të parë. krik më dha një dhomë në shtëpinë e saj I punuar
e vështirë për të dhe kam dashur të punoj pëlqente vendin
I pëlqente të ajrit të freskët dhe kohë e mirë Unë nuk mendoj se në lidhje me babain tim, por unë
shpesh menduar për George mrs. Jack ishte lloj ajo e paguar më mirë për
punën time dhe më dha ushqim të mirë, por unë e bëri jo si djalin e saj Harry ai ishte një njeri i madh
me syze të trasha ai nuk flasim shumë ose buzëqeshje ai shikonte mua gjithë kohën e tij
Sytë ndjekur një ditë unë isha duke punuar në serë ri unë u lotim
domate Jam e sigurt këtu kam menduar për veten time unë jam larg nga babai im dhe
shoku i tij Dëgjova dikë pas meje u ktheva
Raundi ishte leshtor ai mori dorën time dhe buzëqeshi në mua
Unë doja që ai tha se ju jeni një vajzë e bukur I shtyrë Harry larg Largohu thashë nuk
më prek Unë i urrej njerëzit ju jeni të gjithë të njëjtën gjë ju pini
dhe të luftojnë dhe të thyejnë gjërat e lënë mua vetëm
Unë u zhvillua nga serrë kam kërkuar për të te jesh vetem pas asaj dite Harry nuk e shikoni në mua
ai nuk fliste me mua unë isha një i lumtur ditë kam pasur një ide që kam nevojë My Little vet
Kopsht Unë mendova se do të rriten disa lule atëherë unë do të harrojmë për babain dhe
Harry kam bërë diçka të bukur ka pasur një pjesë të vogël të tokës në afërsi
shtëpia I tërhequr nga barërat e këqija dhe gërmuan toka
Unë kisha pako Gjergjit i fara lule I mbjellë ato në kopshtin tim të ri dhe
pashë ata të rriten kopshti im i ri është rritur edhe lulet kishin
ngjyra të bukura që ndjej një ëmbël mrs ditë. jack vizitoi sy tim kopsht
mrs. jack I tha lule rritet mirë këtu pse nuk kemi të rritet disa në tregun
Garden keni shitur fruta dhe perime qe kemi mund të shesin lule edhe ju mund të bëni më shumë
para kjo është një mrs mirë ide. Jackson është
ideja juaj dhe ju mund të bëjë punën, por ku do të keni shitur lule
nuk ka asnjë dyqan lulesh këtu M'u kujtua dyqan lulesh në qytet
ajo ishte afër banesës së babait tim bleva tim bandë e parë e luleve në këtë dyqan
Ditën tjetër unë u ngrit herët kam zgjedhur disa nga Lule e mia më të mira mora autobusin me
qytet qytet rrugët ishin të nxehtë njerëzit
dukej i lodhur Jeta është më e mirë në vend kam menduar
njerëzit në vend janë më të lumtur Unë eci shpejt në dyqan lulesh
vështronte rreth e qark gjithë kohës nuk duan të takohen babain tim
njerëzit në dyqan ishin miqësore po ne do të blej lule tuaj tha menaxheri
ata janë shumë shumë të bukur sekuenca picture nga kinemasë ka
mbaruar ju mund të shikoni në atë një herë më shumë nëse ti deshiron Unë kam qenë i kënaqur kam menduar e znj. Jack dhe
kopshtin tim në vend kam kërkuar për të shkuar mbrapa në të njëjtën kohë unë u largua nga dyqani dhe filloi
për të ecur shpejt në cep të rrugës ka pasur një
lypës ai ishte i vjetër dhe shumë e hollë e tij Rrobat ishin të pista
ai kishte flokë të pista dhe sytë e kuq kishte veshur dorën e tij
më ndihmuar zonjë tha të ndihmuar një njeri i varfër i vjetër E dija zërin e tij unë shikuar atë
ajo ishte babai im unë të kërkuar për të kandiduar larg I kërkuar për të shkuar përsëri në vend dhe
harroni atin tim përgjithmonë por unë u ndal
ndjeva per atë
Babai I tha sytë e tij të vjetër të kuqe shikuar deri ka pasur
lot në to ai e dinte më kjo ju është thënë se ai
çfarë ju ka ndodhur babait pyeta ju iku ai tha se ju la mua unë u
sëmurë për një kohë të gjatë Unë kam qenë i vetmuar pa ty unë isha një e keqe
Babai por keni qenë gjithmonë një i mirë bija të punuar shumë
I mori të gjitha paratë tuaja dhe nganjëherë unë ju goditi I shkatërroi kopshtin tuaj unë nuk
flasim për atë babai i thashë Unë të kërkuar për të blerë uiski ai tha, por unë
nuk kanë ndonjë para miqtë e mi la mua ata nuk duan mua më
tani unë jam një njeri i vetmuar i vjetër unë po rri dhe të lutem nganjëherë njerëzit më një të dhënë
pak para unë të marrë një pak ushqime I shitur mobilje në banesë, por unë
mbajtur gjërat tuaja për ty kam menduar përsëri të jetës sime të re në vend ndjeva gjithë
rreth meje trishtimi i qytetit I mori krahun e babait tim
eja babai I tha se ne jemi duke shkuar në shtëpi nuk kishte shumë mobilje në banesë
ka pasur gota të pista dhe pllaka në Kuzhinë ka pasur një erë të keqe e fëlliqur
dhe ushqim të vjetra I vështronte rreth e qark për fat të keq babai im e pa tim
fytyrë çdo gjë është e ndyrë ai tha se unë nuk mund të
të pastër banesë keni bërë çdo gjë e bukur unë ju nevojiten
këtu Unë nuk them asgjë unë shkova në dhomën time
çdo gjë ishte e njëjtë Mendova e natën time të fundit në shtëpi
ajo ishte një kohë të gjatë më parë Unë u ktheva tek ati im fillova të
të pastër banesë të nesërmen kam shkruar një letër znj.
Jack Unë i thashë gjithçka të saj Më vjen keq unë nuk mund të punojnë për ju më
Kam shkruar unë duhet të qëndroj këtu dhe të shohim pas babai im Fillova jetën time të vjetër edhe një herë mora tim
puna vjetër përsëri unë erdha në shtëpi çdo mbrëmje dhe i gatuar për babain tim nuk ka bërë kopshtin tim përsëri e ndjeja shumë
i trishtuar Babai im ishte shumë ndryshe tani ai e bëri
Nuk pi më ai dukej shumë më i vjetër ai foli me mua mirësi
por ai ka jetuar në të kaluarën ndonjëherë ai foli për nënën time
por nëna ime kishte vdekur ajo vdiq një kohë të gjatë kohë më parë një dikush mbrëmje trokiti në derë
I hapi atë mrs. Jackson Harry ai ishte mbajtur një
buqetë e madhe me lule ishin lule nga kopshti time të vogël në vend
Sekuenca picture nga kinemasë ka mbaruar ju mund të shikoni në atë një herë më shumë nëse
ti deshiron ne jemi duke shitur lule në dyqan lulesh
tani ju tha Unë jam sjellë ata në qytet çdo javë
por këto janë për ju ai më dha lule dhe u largua shpejt
lule ishin të bukura Unë do të bëjë kopshtin tim ballkon përsëri unë
menduar Kam punuar në kopshtin tim çdo mbrëmje shpejti lule filloi të rritet në
Ballkon përsëri babai im ka pëlqyer më së Kopsht ai u ul tërë ditën në ballkon
ndonjëherë ai flinte ndonjëherë ai foli për veten e tij Harry erdhi çdo javë dhe më çoi
lule ai kurrë nuk ka folur ai i dha më së lule dhe iku vijnë në dhe të ketë një filxhan çaj Harry I
tha se një ditë ai erdhi dhe u ul poshtë qetë vijnë dhe të shohin kopshtin tim ballkon thashë
babai im ishte ulur në ballkon ngacmoj
u ul pranë tij Unë shkova në kuzhinë dhe i bëri disa çaj
Dëgjova zërin e tyre ata ishin të qeshur une isha i lumtur
njeriu i vjetër ka nevojë për një mik kam menduar Harry ishte i sjellshëm pranë atit tim ka biseduar
dhe qeshi unë pashë ato Unë kam qenë i gabuar në lidhje me Harry kam menduar se ai është i
lloji dhe i butë çdo javë Harry erdhi në banesë ai dhe
babai im u bënë miq babai im e donte vizita e tij
Unë shpesh shikuar në Harry prapa trasha syze sytë e tij ishin
sjellshëm dhe i butë ai shpesh buzëqeshi tani unë pa gjëra të tjera shumë të pashë mirësinë e tij
babait tim dashuria e tij për lule një ditë unë u lotim të bimëve në tim
kopsht ballkon babai im ishte në gjumë në Diell
Harry erdhi tek unë ai vuri krahët e tij rreth meje
Unë dua të ju pyes diçka, ai tha Po Harry kam thënë unë jam duke dëgjuar
por harry ka thënë asgjë shikuar në sytë e tij
I kuptuar kjo është e gjitha e drejtë Harry thashë përgjigje
është po

37 thoughts on “Learn English through short story – Easy English Step-by-Step”

 1. Do you need to practice your English more?
  Do you want to practice having conversations?
  Then this app is perfect for you. We provide hundreds of lessons designed to give you great English conversation practice.
  Download http://www.androidcreator.com/app229934

 2. I like listening to the stories but when I listen such beautiful, calm voice it enhances my interest more and more…. You got such a wonderful voice

 3. l am an Indian writer. The theme of the story is excellent and good presentation. But convensation has Iittle speed.congratulationട!

 4. the girl is so kind when he saw his father in terrible she did not left him in worries, she left her work and ready to go with father her old home, and again start the work and look after her ill old father, she never ever even thought about past, just started her life as for the first time, the girls have good heart and she always look after her parents till the end .

 5. Such a nice story
  And about this poor girl I really feel bad for her
  I now sometime some circumstances happen with us but we shouldn't left our confidence

 6. Legendas mt ruins de ler! Talvez se trocar a cor do texto ou do fundo, e a fonte p/ uma mais nítida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *