Excel Tutorial: Learn Excel in 30 Minutes – Just Right for your New Job ApplicationHi emri im është Sali Kaceli dhe i mirëpritur për të Excel në 30 minuta. Kjo është një konciz tutorial për të mësuar Excel edhe për të gjithë ata që kurrë nuk ka përdorur Excel parë. Për të filluar dhe për të kuptuar se si Excel pune si të përdorin atë në mënyrë efektive në biznes në vetëm 30 minuta. Ky tutorial është projektuar për të ju japin mjetet e nevojshme në veglën tuaj të teknologjisë për një punë të re Aplikimi apo për vetëm kuptuar se si funksionon Excel. Kjo është e bazuar në Excel 2016 por funksionaliteti është gonna punë të njëjtë në mëparshme versionet. Pra, le të ketë filluar. Pra, sa më shpejt që ju të hapur Excel dhe ju keni filluar tuaj spreadsheet ju janë paraqitur me një dritare shumë të ngjashme me këtë. Pra, në Excel keni workbooks ose spreadsheets dhe këto janë fotografi shumë të ngjashme me si Microsoft Word është projektuar për të kryer llogaritje duke përdorur formulat. Gjëja tjetër është është që ju keni këtu në fund këto Tabs. Në mënyrë tipike atë fillon me vetëm me një kohë dhe ju mbani në duke shtuar të reja nga thjesht klikuar mbi këtë plus pranë fund. Tani për të riemërtoni thjesht mund të right click mbi ta dhe zgjidhni Rename dhe ju mund të jepni çfarëdo emrin e saj të dëshironi. Nëse ju dëshironi të fshini një Tab veçantë natyrisht me kujdes ju mund vetëm thjesht shtypni Delete. Le të ketë filluar në disa nga konceptet tjera. Në thelb ju keni këto shtyllave dhe rreshtave këto dhe pastaj ju duhet gjithashtu këto shesheve këtu në këto janë të cekura si qelizat. Tani kjo referencë të drejtë këtu është referuar si B3 dhe ju të marrë në konsideratë kolonë dhe ku atë plotëson të gjitha rresht të, kjo është referencë. Tani zakonisht sa herë që ju jeni ndërtimin e këtyre formulave për llogaritje ju do të jetë duke përdorur ato referencat vlerat brenda referencat. Kjo është një nga konceptet kyçe në këtu. Përveç kësaj në secilin prej këtyre qelizave mund të futur tekst, ose ju mund të futur numra. Dhe ata mund të jetë një numër i formatuar në mënyra të ndryshme. ata mund të jetë numri i përgjithshëm që mund të jetë monedha ato mund të kontabilitetit, ose një datë ose kohë dhe përqindja dhe gjëra të kësaj natyre. Dhe përdorimi format atë nga këtu, ose ajo mund të jetë një formulë si për shembull këtu ju mund të ketë D3 ju mund të ketë 3 mund të ketë pesë dhe tani këtu ju doni të merrni totale për ata. E pra këtu ju mund të vënë një formulë. Dhe nga rruga të gjitha formulat në Excel fillojë me shenjë të barabartë. Kjo është se si kompjuterin e tyre e di se kjo është një formulë. Dhe pastaj ne kemi vënë në funksion dhe pastaj ne kemi marrë ato ka një i përgjithshëm për ato vlera dhe unë do të shpjegojë thoselater si. Ky është një shembull i një formula brenda një qelizë dhe çfarë e bën atë shenjë të barabartë në frontin e tij. Dhe të tjera gjë për të kujtuar në Excel është se në qoftë se kam ndryshuar një nga ato vlera dhe të hyjë totali të rifreskohet automatikisht dhe kjo është ajo ku Excel fuqia e Excel vjen në. Sa i përket funksionalitetit funksionalitetin tjetër, tabs këtu funksionalitetin tjetër është shumë i ngjashëm me Microsoft Word ose aplikacionet e tjera nga Microsoft Office. Pra, tani le të lëvizin për në një tjetër zonë për ju për të kuptuar si Excel punon dhe se si të merrni filluar. Kështu që unë kam krijuar krijuar këto pune këtu në fund dhe tani unë jam duke shkuar për të treguar se si të përdorin formula për të bërë këto llogaritje këtu. Pra, një gjë për të kujtuar, si dhe një rregulluar këto kolona ju thjesht mund, vini re se teksti nuk i përshtatet në atje ju mund të vetëm zvarrit atë në të djathtë dhe të bëjë të aftë ose ju thjesht mund të doubleclick dhe ajo do të rregullojë në përputhje me pikën më të gjerë në në kolonën tuaj atje. Pra, kjo është se si ju të rregulluar atë. Tani në qoftë se unë të kërkuar për të vënë një titull në këtu ajo mund të thjesht filloni të shtypni dhe pastaj goditi të hyjë gjë tjetër unë mund të bëj këtu është se unë mund të zgjidhni këto bandë Qelizat në këtu dhe pastaj unë mund të përdorin atë që quhet këtu bashkohen dhe qendra dhe për ju ikona mund të jetë pak më e madhe se pse nuk është për shkak se Regjistrimi im ekran madhësinë këtu. Pastaj zgjidhni bashkohen dhe er qind dhe tani dhe njoftim të gjitha këto qeliza janë shkrirë dhe teksti është i përqendruar. Tani sigurisht ju mund të bëni këtë font më të mëdha në të rregulluar pronat me dorë apo çfarë ju mund të bëni është që ju mund të shkoni dhe të përdorin një nga ato stile stile celularë dhe format kjo duke përdorur një nga temat. Gjë tjetër që do të mësojnë këtu është që të merrni ju filluar menjëherë me përdorimin e Excel është se ne të gjithë duam të format këtë qelizat dhe ju zgjidhni ato dhe ju doni të format e tyre në mënyrë që ata janë monedhë edhe ju mund format në valutë, duke përdorur këtë rënie poshtë këtu dhe zgjedhjen monedhë, ose ju mund të përdorni këtë dollarësh shenjave ikonë mbi këtu në numrin tjetër Zona në të në këtë pikë se ky ka qenë i formatuar si monedhë. Këtu në anën e djathtë ne duam të bëjë potencialisht është se ne duam për të llogaritur këto vlera dhe shtoni ato në thelb të marrë shumën totale apo tarifat dhe shpenzimet për janar shkurt dhe March tani për të llogaritur atë një nga mënyrat më të lehta të kursit do të jetë për të përdorur ky mjet këtu AutoSum në krye të drejtë dhe e goditi AutoSum, dhe pastaj vetëm shtypni Enter dhe që do t'ju japë gjithsej. njoftim se ju e keni këtë toolbar këtu që ju tregon se çfarë është e llogaritur që ju duhet për t'u siguruar që kur ju përdorni AutoSum të sigurt se ajo është duke bërë llogaritjen e duhur këtu. vendin duke bërë llogaritjen e duhur këtu Mënyra të tjera për ta bërë këtë AutoSumor për të marrë disa nga këto shifra është kuptojnë ato dhe të bëjë këtë me dorë kështu që mënyra manual është shenja barabartë. të gjithë formula fillojnë të shenjë të barabartë dhe më pas në Excel ju vënë në gjë tjetër është e zakonisht funksion që ju doni të kryer në Excel. Excel ka qindra dhe qindra e funksioneve në këtu ne do të mbulojë vetëm disa prej tyre për të marrë vetëm ju keni filluar në mënyrë në këtë rast, si ne shkruani SUM dhe pastaj të vini re ajo thotë se disa shton gjithë numrat në një gamë e qelizave kështu që tani ajo është e pritur që të futur gamën Gama në qelizat këtu shprehet duke përdorur kllapa dhe pastaj ju thjesht mund të shtypni ato referencat p.sh. C5 ne duam të fillojë në C5 dhe gjithë rrugës për E5 zorrës së trashë ka atë përfaqëson varg në mes tani dhe fillimin e C pesë gjithë rrugën përmes E5 ose ajo mund të jetë E500 për këtë çështje kështu që ajo do të llogaritur çdo gjë në mes ju mund të shkruani ato, ose ju mund të zgjidhni ato si kam zgjedhur ata këtu dhe ju mund të hit Enter dhe ju mund të bëni të njëjtën gjë, nëse ju doni të përmes kësaj një tjetër gjithashtu. Shuma dhe pastaj kllapa hapur ju mund të bëni edhe ajo C6 zorrës së trashë e6 dhe kllapa të ngushtë dhe hit Enter, ose ju mund të drag atë si kam bërë më parë. Një tjetër metodë këtu në vend të shpenzimeve mua tërë ditën shtypur këto referenca këtu janë këto formula se çfarë ju mund të bëni është që ju mund të drag këtë poshtë nga maja e deri në fund lart poshtë, ose e majta në të djathtë këtë nga rruga është referuar si funksion Autofill në Excel. Tani ju mund të përdorni këtë për asgjë në rend dhe unë nuk jam gonna të shkojnë në detaje çështjet teknike tashmë ju mund të shikoni një nga videot e mia të tjera në lidhje që ju të kërkuar për të llogaritur edhe totalet për Janar këtu. Kështu që ju të bëni atë në të njëjtën mënyrë është e barabartë me nëntë kllapa në mënyrë të hapur dhe pastaj terhiq kjo gjë poshtë goditi të hyjë dhe tani ne kemi gjithsej këtu për këtë kolonë për muajin janar. Tani për të lëvizur atë në të djathtë ne mund të aplikoni këtë edhe në anën e djathtë duke përdorur funksionin e plotësimit automatik. Pra, vetëm zvarrit atë këtu në fund, kur ajo ndryshon me një shenjë plus dhe pastaj le ta shkoni dhe kjo ju jep gjithsej. Tani le të thonë se ne duam për të marrë mesataren e këtyre këto vlera nga C4 deri C12 kështu që le të shkruani këtu MESATARE ju mund të filloni të shtypni shenjën e barazimit dhe pastaj vetëm lloji MESATARE dhe do shfaqen këtu MESATARE barabartë ose unë do të ju tregojnë gjithashtu një mashtrim se si të përdorin ato formulat dhe funksionet dhe në thelb ajo që ju bëni është të shkoni në formulat këtu ju klikoni mbi futur Funksioni dhe le të supozojmë që ju nuk e dini ku Average IS. Ju thoni më jep një përshkrim të shkurtër si Dhe më tregoni se çfarë ju doni të bëni. Vini re se kthen mesatarja aritmetike e argumenteve dhe të gjitha që lloji i gjë dhe pastaj ju gjithashtu kanë këtë mundësi këtu kështu që për asnjë nga funksionet në Excel ju gjithmonë mund të shkoni këtu Ndihmë në këtë funksion dhe ajo do të marrë atë në Microsoft Ndihmë është e gjitha e dhënë përshkrimi juaj për atë se si funksionon. p.sh. barabartë mesatare shenjë A1 nëpërmjet A20. Pra, në vend të bërë shumës A1: A20, ju mund të bëni A1 mesatare: A20 atëherë ajo na jep sintaksë si ai punon dhe edhe disa shembuj më poshtë se kjo është një mënyrë për të bërë atë kështu që ju mund të bëni atë nga kjo vënë këtu ju zgjidhni mesatare dhe pastaj ju jeni duke thënë në rregull unë dua mesataren ku fillon dhe pastaj numër një ku ne duam të fillojë, zgjedhjen e tij dhe atëherë unë jam duke bërë në klikuar OK dhe njoftim mesatare është 154. Njoftim I mund të ketë bërë që edhe në këtë mënyrë. Shenja barabartë, mesatare, kllapa të hapura dhe pastaj zgjidhni varg për të marrë mesataren për. Dhe njoftimi, unë mund të përdorni funksionin e plotësimit automatik dhe për të marrë mesataren për të gjitha shtyllat e tjera. Ajo punon në të njëjtën mënyrë për të përdorur numrat më të ulët. Pra, le të thonë se unë dua minimum. une shkoj këtu nën MIN barabartë kllapa zgjidhni gamën e fillimit nga krye ose në fund dhe pastaj terhiq atë në të djathtë dhe nuk është. le të thonë se unë dua të të marrë maksimumin numrin dhe unë do të ju lejojnë të bëni këtë ju duhet të jetë në gjendje të kuptoj atë deri tani tani le të lëvizin për në diçka tjetër është më e bukur, si dhe kështu që tani le të themi ne të kërkuar për të bërë disa llogaritje kështu që le të themi ne të kërkuar për të marrë shumën e një bandë e numrave dhe e di që ne kemi një bandë e të punësuarve dhe ne duam që të merrni pagën e tyre me motive nga. zbritjet e tyre totale kështu që kjo është shuma që ata paguajnë zbritjen e 1 dhe zbritjen 2 dhe ne duam të llogaritur totalin e zbritjes. Kjo është edhe një herë duke shtuar një bandë të numrave së bashku kështu që do të jetë e barabartë dhe pastaj numri i parë me një tjetër goditi të hyjë dhe kjo i jep arrin tani ky tipar këtu Autofill automatikisht, kjo është një tipar në 2016 në qoftë se nuk punon për ju në versionet e mëparshme mos u bëni merak për këtë ju thjesht mund të drag atë dhe të bëjë atë në këtë mënyrë tani një tjetër është që të jetë net paguajë si nuk kemi llogaritur një pagë neto kështu që në thelb të jetë bruto minus pay zbritjet dhe që do të na japin një pagë neto. Pra, ne jemi duke bërë zbritjet e zbritje të mësuarit kështu që ne bëjmë shenjën e barazimit dhe pastaj ju mund të zgjidhni pagën bruto që është C4 minus totali zbritjet që do të F4 goditi të hyjë dhe nuk është i përgjithshëm për të gjithë të punësuarit në këtë pikë dhe nuk ka paga neto për punonjësit e parë tani ne mund të drag këtë poshtë dhe sigurisht ne kanë llogaritjen për të gjithë punonjësit sa herë që ju jeni duke bërë këtë sigurohuni që ju të kontrolloni të dyfishtë referencat e tyre dhe gjithashtu vini re se ne nuk kemi nevojë për të vënë në funksion për llogaritje elementare aritmetike tani le të mësojnë në lidhje me pagën neto vjetor. Pra, ne duam të marrë këtë shumëzuar pagën mujore neto shumëzuar me 12 dhe këtu ne jemi të mësuar aspektin shumëzimit se si për të bërë atë në Excel kështu që ne duhet të bëjmë këtu është = G4 që do të jetë qeliza këtu herë 12 hit hyjnë dhe që na jep pagën vjetore për të punësuarit. pastaj le të thonë se ne duam për të llogaritur pagën javore kjo do të ndan pagën vjetore me 12 dhe përsëri kjo do të jetë e barabartë me shenjë, referencën e cila do të H4 ndau Ndarja është e përfaqësuar nga / dhe pastaj pjesëtohet me 52 e cila do të jetë numri i javë në vit hyjnë dhe nuk është llogaritja për paguajnë në javë kështu që kjo shkurtimisht të shpjegojë se si të përdorin funksionet aritmetike në Excel dhe këto janë shumë të rëndësishme, edhe pse kjo mund të duket e thjeshtë se ata janë shumë të rëndësishëm në shfrytëzuar Excel në mënyrë efektive për punën tuaj apo çfarëdo ajo është që ju jeni duke bërë. Tjetri Pika këtu para se të humbur shumë kohë dhe ne do të shkojmë përtej kohës sonë 30 minuta kufizojnë këtu për këtë tutorial është se si ju lloj të dhënat tuaja dhe të të filtruar të dhënat tuaja. Në Excel kjo është shumë e lehtë, si dhe le të thonë se ne duam për të zgjidhur thonë nga data e parë kështu që të gjithë ju të bëni është të shkoni në kolonën ju doni të lloj nga nga dhe ju klikoni këtu në lloj dhe filter ju zgjidhni më të vjetra në të reja të vjetër megjithatë ju doni të zgjidhur atë ose në një tjetër rajon këtu dhe të zgjidhni një pasim Z ose alfabetikisht ose megjithatë ajo është aq e thjeshtë sa që Në thelb të klikoni mbi të dhe zgjidhni për të zgjidhur atë. duan për të filtruar këto të dhëna, le të themi ne duan të shohin të gjitha shitjet e bëra nga një person të veçantë të shitjes kështu që ne do të shkojmë këtu ne duam një filtruar vetëm si shitjet nga frankët dhe atë që bëni është që të klikoni këtu në lloj dhe filter klikoni në filtrin e njoftim se do të vënë këto lëshim poshtë shigjeta tani këtu ju mund të klikoni mbi drop down dhe zgjidhni ndonjëherë doni që ata të filtruar nga. Pra, kemi zgjedhur Franks dhe tani e di të gjitha të dhënat e Franks shfaqen të tjerët nuk janë duke u shfaqur në këtë herë ju mund të filtruar nga më shumë se një kriter këtu kështu që ju mund të thonë se unë dua të të filtruar nga rajoni në rajon të veçantë që thonë rajonin lindor dhe pastaj Franks dhe pastaj unë shoh vetëm ata nga frankët dhe zona lindore tani për pastruar filtrat se çfarë ju duhet të bëni është për fat të keq kjo nuk do të përshtaten në e mia ekran këtu por ka një opsion të drejtë mbi ekran regjistrimit këtu ai thotë filtër të qartë nga rajoni ose ju mund të zgjidhni këtë rajon në mënyrë të qartë dhe ajo do të qartë jashtë. Dhe unfilter tjetër, dhe ajo do të qartë atë. Një tjetër të vetëm të qartë se në krye vini re gjithashtu se një tipar tjetër këtu është se ju mund të krijoni filtra që përputhen me një kriteret specifike të cilat janë më të mëdha se më i vogël se dhjetë të lartë dhe të gjitha ato që lloj gjëra tani që është dhënat filtrim në vetëm pak një minutë këtu ose dy. Gjë tjetër që unë do të ju tregojnë se këtu është është se si për të krijuar Listat në Excel kështu që kjo është një tjetër shumë i dobishëm tipar kështu që le të fillojë me një bazë dhe më e lehtë para. Kështu që është një ju keni vit dhe shitjen dhe ju doni të aplikoni një tabelë të veçantë për këtë. edhe një nga gjërat e ftohtë është se në qoftë se ju keni Office 2013 ose 2016 është se ju e keni këtë mundësi këtu në fund dhe do të ju jap disa gjëra të tjera që ju mund të tik dhe dhe të rregulloje këtu për simpati tuaj dhe ngatërresë do kështu këtu dhe të shkojnë në Listat dhe ju mund të krijoni një tabelë linjë që është se si do të duket si apo një tabelë grumbulluara ose ndonjë prej këtyre llojeve të tjera të Listat këtu se është një mënyrë për të krijuar një tabelë në mënyrë tjetër është se kjo është mënyra më tradicionale është nga duke shkuar nën futur dhe pastaj ju zgjidhni për të futur një tabelë. Tani ju e dini se ju kanë të gjitha këto lloje të ndryshme të ngarkuar, por një prej tyre karakteristika këtu është fletet e rekomanduara dhe kjo ishte e re në vitin 2013 dhe 2016 më shumë klikoni këtu dhe ju zgjidhni një nga këto Listat klikoni OK tani e di kjo është futur në tabelë automatikisht këtu dhe gjë tjetër ju mund të bëni është që ju mund të rregulloje dhe të përdorni ndonjë prej këtyre mjeteve dhe opsionet këtu në të lartë të kallajxhi me të. Gjë tjetër që ju mund të bëni është që ju mund të ndryshojë ngjyra në qoftë se ju doni të kallajxhi me ngjyra më shumë layout për të bërë atë një plan urbanistik të ndryshme për të sjellë më shumë të dhëna ose më pak të dhëna në ekran këtu dhe gjithashtu të vini re se ju keni një bandë e opsioneve këtu në anën anën e djathtë dhe ne kemi dy skedat dhe këto mjete contectual në Listat në Excel në mënyrë që ju mund të kallajxhi me ata edhe me Listat tani ju mund të ketë referenca si kjo, ku ju keni një bandë e shitjes gjëra një për Shembull për këtë vit kanë grupe të shumta të të dhënave tani në qoftë se ju doni vetëm një sërë të dhënave, ju vetëm mund të zgjidhni etiketat në zonën e të dhënave dhe pastaj të krijojë një tabelë shumë të ngjashme me mënyrën se si keni kryer më parë në qoftë se ju doni më shumë se një mënyrë si dy ose tre prej tyre në mënyrë le të thonë se tre prej tyre do të shkojnë më pas në bazë të futur dhe pastaj zgjidhni rekomanduar Listat, të zgjedhë një nga këto Listat dhe pastaj kliko OK. Tani vini re se ata janë grupohen së bashku dhe ju mund të shkulje atë si kemi diskutuar më herët. Ju mund të shkulje atë më tej. Para se të lëvizin më tej këtu dhe unë do të doja për të demonstruar se si për të marrë të dhëna nga një pune në një tjetër kështu që le të thonë se unë kam këtu dhe unë jam duke krijuar një raport vjetor dhe pastaj unë dua të vënë në atje ndryshme Shpenzimet e punonjësve në muaj ose në vit ose çfarëdo dhe unë kam për të ardhur këtu le të thonë se këto janë emrat e punonjësve të mi dhe vetëm kopjimi dhe pasting ata në këtë pikë, por tani unë dua të postoni në një tjetër një tjetër zonë për një raport mirë se çfarë ju mund të bëni është në thelb ju mund të postoni në vlerën e një qelize në tjetër pune kudo që ju dëshironi në një pjesë tjetër të fletës së punës që mund të bëjë këtë në disa mënyra duke përdorur atë që quhet referenca quajtur, por këtu unë jam duke shkuar për të shpjeguar mënyra më e shpejtë dhe e lehtë është duke e goditur shenjën e barazimit kështu që nuk janë tre hapa mend tre hapa këtu shenjë të barabartë në qelizë qoftë se ju doni të postoni vlerën që ju të shkoni kudo që të dhënat ishte. Tani për tani unë dua të postoj për shembull, paguajnë për Hubert këtu kështu që unë vetëm të klikoni mbi të dhe pastaj goditi të hyjë dhe ajo poston atë. Tani, nëse unë ndryshuar atë disi këtu Paga e tij le të thonë se është rritur apo ulur, ose çfarëdo që të ndodhë, atëherë unë mund të shkoni këtu dhe ajo do të përditësohet tani vini re sa herë që ju të shihni këto shenja numrin këtu kjo do të thotë se kolona këtu nuk është e gjerë sa ju vetëm duhet të zvarrit atë në të djathtë dhe ajo do të jetë postuar kjo edhe mund të jetë një llogaritet vlera e tij si dhe në mënyrë të barabartë mund të jetë kudo që ka qenë një formulë për shembull për këtë personin këtu dhe e goditi të hyjë dhe është postuar tashmë për këtë person këtu. Tani në çmenduri tim këtu për të treguar Excel në 30 minuta, unë jam duke shkuar për të kaluar në një tjetër fushë shpejtë këtu se si për të ndryshuar paraqitjen e shkruar për këtë dokument dhe le të shkojnë këtu në fillim të këtij dokumenti, le të thonë se unë dua të format këtë dhe shkulje kallajxhi me të aq më tepër që ne mund të shkojnë dhe të nxjerrë në pah një zonë të caktuar në Excel dhe ju mund të aplikoni për format se si një tryezë dhe ju vetëm të vini ndonjë nga këto harton dhe ju mund të thoni Tryeza ime ka headers dhe format në përputhje me rrethanat gjëra të tjera që ju mund të shfrytëzojë është që ju mund të nën skedën Baza ju mund të përdorni formatimin e kushtëzuar ku ju mund format e të dhënave duke përdorur këto bare këtu në bazë të vlera që ekziston në atë qelizë. Ju mund të vendosni diferencë që në thelb mund të klikoni mbi kufijtë porosi dhe ju nuk e specifikon se sa diferencë duhet të duken si krye ose në fund dhe gjëra të tjera që ju mund të vënë një kokë dhe futboll kështu nëse ju doni një kokë me porosi ajo do të thonë se vetëm shkruani këtu dhe pastaj që do të postohen në të gjitha faqet e atje, atëherë ju gjithashtu mund të klikoni këtu në print preview dhe ai do t'ju japë një vrojtim të këtij dokumenti le të themi se unë nuk dua për të shtypur këtë sende të tjera unë vetëm dua të shtypur këtë zonë këtë Tabela e drejtë këtu për të cilësuar zonën e printimit këtu atë që ne bëjmë është të zgjidhni zonën që unë duan të shohin të tjerët zonën time të shtypura kam shkuar në bazë të layout faqe dhe pastaj unë mund të shkojnë një tjetër fushë të shtypura dhe të zgjidhni të vendosur zonë të shtypura. Nëse unë shkoj tek File Print dhe për të marrë një vrojtim i saj kësaj është ajo që do të shtypura nga vetëm atë seksion të veçantë është do të shtypura nga unë do të doja të të tregojë se si për të bërë mailing dhe ndarë me përdorues të tjerë si. Pra, ajo që ne bëjmë është nëse duam të ndajnë këtë spreadsheet me dikë tjetër që ju mund të shkoni këtu nën menynë File dhe pastaj ju mund të klikoni në Share në aksion dhe të ndajnë atë nëpërmjet postës elektronike apo njerëz të tjerë në një re, ose Gjithashtu ju mund të ndajnë atë si një shtojcë dhe kjo do të jetë më e përbashkët, Mundësia tjetër është të dërgoni atë si një PDF të vërtetë ju mund të zgjidhni për të eksportuar këtë ju zgjedhin të eksportojë atë si një format PDF dhe kjo është e gjitha që ju duhet të bëni ju jepni atë një emri. Unë do të demonstrojë këtë pikë shumë shkurt se si ju mund të lidhur për këtë ishin Raportet janë gjoja çdo muaj ju jeni duke bërë një raport, por ju do të dëshironi të dhënat nga Excel juaj të jetë i lidhur automatikisht në raportin tuaj në në Word. Pra, ka një mënyrë që ju në fakt mund të lidhë një pjesë ose një pjesë të të dhënat tuaja në Excel me një dokument fjalë për raportet tuaja dhe pastaj çdo muaj është Do të largohen janë automatikisht në raportin tuaj. Pra, mendoj se ky është dokument ime fjala këtu dhe thonë se kjo është kopja ime raporti dhe ngjitur. kështu për shembull, nëse unë zgjedh këtu Kontrolli C për të kopje atë në mënyrë ose kopje këtu nëse unë shkoj dhe ngjitur në Word tani kjo se është gjëja e parë që do të ndodhë këtu është se do të ngjitur kjo nuk duket shumë e keqe por ajo nuk është e lidhur me të vërtetë me Excel kështu që ne doni të bëni është që ne duam të sigurohemi që ky është i lidhur në fakt me excel tonë paraqesë dhe pastaj ju shkoni këtu për të shkëlqejnë I zgjedhur e të dhënave I kopje atë vetëm si një kopjoni këtë kontroll zonën C tani unë do të fjalës këtu në vend të shtypur Ctrl V për të ngjitur atë i kliko këtu në bazë të seksionit Paste klikoni në vendin e paste special ka një lidhje me një objekt Excel dhe pastaj kliko OK dhe pastaj ajo ka qenë e ngjit. nuk duket shumë e ndryshme nga ajo e mëparshmja, nëse unë do të mbyllet këtë dhe ruajeni kështu që ne do të ruani atë unë do të thërrasë ky është raporti im tani kur të shkoj këtu për dhe tani le të themi muaj kaloi andej dhe çfarëdo që të ndodhë atje shkoj dhe ndryshimi Shpenzimet e mi këtu kanë ndryshuar kështu që le të thonë se unë shpenzuar më shumë dhe të vini re tani numrat e mi kanë ndryshuar këtu si dhe shpenzimet e mi kanë shkuar deri dhe në vend që të shkojnë më dhe kopjoni dhe ngjisni në raportin tim dhe kështu me radhë atë që ata mund të bëjnë si unë mund të minimizuar tim Excel ose në afërsi kjo nuk duhet të jenë të hapura nga rruga, klikoni dy herë mbi raportin vini re se gjëja e parë që do të hapet dhe si e saj gonna të thonë se kjo është e lidhur me një Excel ose fotografi të tjera atje nuk ju duan për të rinovuar atë tani po dhe magjia ndodh automatikisht këtu, por kjo ishte pasi kam bërë ndryshimet dhe përditësuar këto të dhëna automatikisht nga Excel si kam ndryshuar diçka në Excel Word raporti. Një tjetër tipar që doja për të treguar ju dhe aftësinë për të bërë postës bashkon duke përdorur një fotografi të dhënave nga Excel kjo skedë të dhënave tona dhe ne mund të mbajë këtë gjithsesi ju dëshironi si ju shkoni dhe ju në thelb kanë në radhën e parë ka të emrat në terren atëherë ju mbajtur një kolona të ndryshme këtu dhe adresat dhe informacione të tjera si. Tani ju mund të shfrytëzojë këtë dhe update it si ju shkoni dhe pastaj çdo aq shpesh të krijuar një bashkim mail për të krijuar Mail Merge atë që ju ju po shkojnë nën mailings këtu në fjalë dhe ju klikoni mbi Mail Merge dhe unë zakonisht ju rekomandojmë që të shfrytëzojë magjistar hap-pas-hapi, atëherë ju klikoni në Next këtu dhe pastaj ju zgjidhni Letrat. Ju mund të zgjidhni zarf, mesazhe email, si mirë dhe se do të jetë një tipar i fuqishëm i lirë për të përdorur të njëjtin parim të saj e përgjithshme për të gjitha këto funksione dhe të ketë mësime të tjera video për ata si dhe atëherë çfarë ju bëni është të klikoni këtu dhe për të krijuar letra dhe që ju të klikoni Next dhe pastaj ajo do të ju pyes nëse ju doni të përdorni Dokumenti aktuale kjo është ajo që ne jemi duke përdorur në këtë rast ne jemi duke shkuar për të krijuar një të tillë nga e para pastaj right click mbi zgjedhur marrësit dhe ne do të shkojmë dhe të gjetur se paraqesë file excel që kemi të dhënat dhe dhe kjo është dosja ime dhe Unë jam gonna të marr atë që thotë se konsumatorët Sali Kaceli zakonisht do të jetë i pari, por në këtë rast dhe ta përdor një të dytë, sepse kjo është se si unë emërtuar atë si ju vënë re në momentin më parë. atëherë unë klikoni OK këtu dhe të vini re se ka të gjithë klientët e mi. Unë mund të lloj atë, filtër të gjetur kopje identike dhe të gjitha atë lloj gjë nga këtu dhe pastaj kliko OK unë vetëm thashë sistemi do të përdorë këtë dokument dhe unë do të përdorin këtë skedë e të dhënave për Email merge. Një tjetër është për të shkruar letra të thotë të shkojnë përpara dhe shkruani Letrat them dashur dhe pastaj më parë këtu në atje në siguri bashkohen fushës dhe I thonë emrin e tyre të parë dhe pastaj ju mund të shkruani në letër dhe pastaj të përfshijë në fushat e tyre të ndryshme, e keni nga kartela juaj Excel kështu që për shembull nëse Unë do të thonë se ju mund të thelb vetëm plotësoni fushat këtu ju merrni ide dhe atëherë ju mund të përfshijë në këtu fushën komentet që kemi para Ju gjithashtu mund të them themi dhe ju mund format kjo megjithatë ju doni sigurisht ka përdorime të shumta për të përfshirë fusha të ndryshme dhe të rregulloje këtë për tjetër funksionon si edhe, por vetëm për thjeshtësi në këtë pikë dhe pastaj këtu ju mund të klikoni mbi letra preview nga rruga në këtë fazë ju gjithashtu mund të ruani këtë paraqesë ju mund ta ruani atë në mënyrë që ajo është koha që ju të hapur atë në të ardhmen ajo do të fakt i lidhur me dosjen tuaj Excel dhe ju thjesht mund të kandidojë një tjetër Mail Merge automatikisht pa kaluar nëpër të gjitha hapat që ju mund të preview letrat tuaja dhe e di kjo është kinda vënë këtu Dear Owen atëherë unë mund të shkojnë për të ardhshëm konsumatorëve të ardhshëm një nga një tjetër nga ata se si është ndryshuar ato dhe pastaj në fund të mund të shkoni në fund këtu ardhshme për të përfunduar shkrirjen dhe pastaj ju mund të as dhe është e atyre individëve të tjerë, ose ju mund të printoni ato direkt në printer. Njoftim edhe ju e keni këtë të përfundojë dhe butonin bashkohen këtu në krye kështu që personalisht kam zgjedhur për të redaktuar ato. Kjo do të krijojë një dokument të ri dhe në këtë pikë të gjitha dosjet janë hartuar dhe unë duhet të ketë tridhjetë e tetë letra krijuar mbi të, sepse ata kishin 38 konsumatorë në dosjen time excel. Këto rezultate shkrirë dokumente nuk kanë nevojë për të shpëtuar nëse nuk doni atë për Qëllimet e dokumentacionit dhe forma fotografi që ju duhet nga të parë ju mund të kurseni se dhe të shfrytëzojë atë për të ardhmen del si edhe kështu që tani, nëse unë, nëse unë nuk e hapur përsëri këtu nga doli e dinë këtë ajo do të shkaktonte më lidhje për të excel ju të paraqesë thonë se po dhe në këtë pikë ata mund të shkojnë në mailings e tyre dhe pastaj unë mund të në një tjetër bashkojë ose rregulloje këtë duke shtuar diçka më shumë të përfundojë dhe të bashkohen dhe i ju të kërkuar për të bërë një bashkim email për të dërguar mesazhe email ju mund të klikoni këtu në të dërgoni mesazhe email për lëndën në këtu dhe pastaj me një arë që është fushë që korrespondon me dosjen e të dhënave Excel ju shtypni email këtu ju klikoni të gjitha të dhënat dhe të angazhohen duke përdorur Microsoft Outlook për të dërguar këtë, klientët tuaj dhe kjo është se si mund të postës bashkohen në bashkëpunim me Microsoft Excel dhe Microsoft Word. Pra, kjo është se ky tutorial shkëlqejnë në 30 minuta unë shpresoj se kjo ishte e dobishme dhe e dobishme dhe në qoftë se ju doni të mësoni më shumë për Excel vetëm kontrolloni tutorials plotë kanë vënë së bashku një Excel dhe ju falenderoj dhe të ndjehen të lirë për postuar komente dhe të më kontaktoni nëse keni keni pyetje ose komente

39 thoughts on “Excel Tutorial: Learn Excel in 30 Minutes – Just Right for your New Job Application”

 1. so if i were to copy info from somewhere else and plonk them into excel but instead of having the normal headings ie, date, time, km, speed all on seperate column and its relevant info beneath them, how do i do that

 2. THANK YOU, THANK YOU, THANK YOU —This is the first time it really made sense! I have tried taking
  excel courses at least three times, with no success! I will practice and become better.

 3. This tutorial has really enhanced my confidence. It is a quick refresher course. This video has given me renewed confidence in my ability work in Excel.

 4. I'm familiar with Excel, took a computer class in high school and had to pass certification tests for word, PowerPoint and Excel but that was about 8 years ago, I'm going to use this video and other Excel tutorial videos as a refresher course.

 5. Sali Kaceli, Much appreciated, Your excel tutorial online learning is the best I have gained much experience and all your explanation and videos are very clear understood… Thanks alot..

 6. This was GREAT!!!!!! I am job searching after so many years and having been in a different field. It's been so long since I used excel and forgot most of what I knew. This tutorial was just what the doctor ordered! Thank you soooooo much!

 7. I needed to pass an assessment on Excel for a new job and this video was a huge help. Thank you so much for posting this!! This was a very efficient 30 minutes

 8. it was good presenting but you use for old version there is easy ways ,just you have to search it.

 9. What a great experience. I will follow your other tutorials as well! Excel does not intimidate me as much now – after understanding with your way of teaching. Thank you!

 10. I thought it was great. I did a course about 20 years ago and I was taught Word and Excel but I forgot it, by watching this tutorial it brought back things I remembered from my course. This tutorial was really good, I will check out the other tutorials. Thank you for your help.

 11. I know this is just the most basic approach to excel, but for the beginners instead of learning how to use everything on this software, develop your understanding on how to solve problems by creationg formulas once you've got that, excel will do everything for you

 12. Awesome presentation on Excel. Highly recommend for beginners and a refresher course for those who haven't use in awhile. Thank you so much!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *