11 Chef Skills I Learned Making Fresh Lasagna…Hej allesammen, salut, det er Alex. Som i ved så købte og modificerede jeg forleden en pasta maskine. En hårdfør pastamaskine direkte fra fabrikken i Kina. Jeg har selvfølgeligt brugt maskinen til at lave lidt ramen. Men jeg har også prøvet, desværre uden særligt meget succes, at finde på en anderledes opskrift, og igår, i supermarkedet, fik jeg en åbenbaring! Jeg så bare dette. Dette er frisk 'pasta per la lasagne'. Hvilket er underligt, for jeg har altid brugt tørrede pastaplader til at lave lasagne. Selvfølgeligt, lasagne! Hvordan kunne jeg have overset det. Alle elsker det. Men det er også den perfekte undskyldning til at opgradere dine kokkeevner til et højere niveau. som i, ikke det her niveau, men det her niveau Så uden yderligere udenomssnak, lad os kaste os ud i det. På fransk kalder vi denne kombination af løg, gulerødder og selleri for 'mirepoix' Jeg mener at de i Italien kalder den for 'soffritto'. Men det er altid med samme formål: at danne en solid smagsbase til enhver ret, om det så er til en suppe, gryderet eller en sauce. Og dette er den allerførste kokkeevne. Nummer et er mirepoix. også galdet 'sof'… to f'er, et f? to f'er! Så jeg har lige modtaget den her fra en skøn subscriber, mange tak! Super let! Så mirepoix, og dette er din anden kokkeevne, er også navnet på denne skæreteknik, i hvilken du sigter efter at lave de her små en centimeters terninger. Derefter starter den reelle kokkerering, fordi vi er nødt til at lave en solid tomatsauce. når den er godt varm, tilsættes et godt hæld olivenolie og en klat smør. Den sydende del er altid den bedste! Så skal der kød i. Jeg har noget oksekød og noget svinekød. Ideen er bare at blande kødet mellem fylden fra oksekødet og fedtet fra svinekødet. Og her begynder vores anden kokketeknik: karameliseringsprocessen. I tekniske termer er dette kaldet Maillard reaktionen. "My-yarrr!" Ikke "my-yard!" altså, dets mere man ved. Jeg fjerner lige en lille smule olie. Fordi du vil ikke have maden til at friturestege, du vil bare have det til at stege. Og tadaa! min ven, tadaa! Dette er Maillard reaktionen. kødet bruner stadigt derovre. Jeg vil bare bruge denne mulighed til at vidregive, den mest kedelige, super vigtige! Kedelige kokkeevne til dig, hvilket er hygiejne og sikkerhed. Når du håndterer kød, skal du vaske hænder grundigt. Spoiler advarsel! Mine hænder er allerede rene. Men alligevel, lad os lade som om. En. To. Tre. Fire. Fem. Grøntsager. To fed hvidløg. Åh nej! Jeg kan ikke finde noget hvidvin, så jeg bruger sake istedet. Det er det samme. Det er tør hvidvin. Ny kokkeevne om… 3… 2… 1… Deglazering. Ideen her er bare at få de karameliserede stykker fra bunden af gryden og inkorporere dem i saucen Næste trin, en dåse tomater plus endnu en dåse med vand. Nu sænkes varmen. Okay, så imens det simre derovre, lad mig vise dig endnu en kokkeevne. Tag et par laurbærblade og sæt dem sammen med en håndfuld timian. og bare bind det hele sammen. Dette hedder en 'bouquet garni'. Det skal fungere som smagsgiver, lidt ligesom te, i vores sauce. Dette er en minimal version, den billige version, om man vil. Du kan tilføje rosmarin, persille, lav den til din egen. Et bundt krydderurter. Til sidst, put låget på. Lad det simre i omkring 2 timer, mindst, fire timer ville være bedst. Jeg sætter det her over i enden af mit studie bare fordi det larmer, ikke fordi det ikke dufter godt. Det dufter virkeligt godt. Næste. Tid til at lave pasta. Altså, jeg kan ikke undlade at bruge den. Den traditionelle lasagne bolognese er lavet med grøns pasta og farven kommer oftest fra spinat. Jeg underlader dem jeg ved at italienere vil være sure men nu har de i det mindste en god grund til at være det. Så det her er omkring 400 gram mel til hvilket jeg tilføjer 4 æg. Super nemt. Et æg pr. 100 gram mel. En god mængde salt, og et skvæt olivenolie. Og dette er, tror jeg, vores syvende kokkeevne. Simren skulle være færdig nu. Jeg ved det, lidt en skuespiller, men alligevel. Har du set det indeni? Det er fantastisk! Fordi det er helt confitteret. Det er altsammen karameliseret. Alle de smukke ingredienser er blevet til en helhed. Jeg tror dette er vores ottende kokkeevne lige der. En tomatsauce. En af de fem modersauce i de franske køkken. Og egentligt også en italiens sauce. Derefter er den anden sauce i lasagne bolognese. En hvid sauce , kaldet béchamel. I en saucegryde tilføjes 100 gram smør. medium varme. 100 gram mel. før du ved af det, kokkeevne nummer 9. Egentligt er dette en blandingen af 1 del mel og 1 del smør , kaldet en 'roux'. Og det er basen i tyknet mad i køkkenet. Som gryderet, supper eller sauce. Som os. Aldrig forlad din arbejdsstation. Og så en liter sødmælk. Og nu underer jeg mig virekligt hvorfor tog jeg en af de mindste saucegryder. Riv en smule muskatnød i. Ikke så meget, men du ved, bare en femtedel af dette. Salt og pebber. At vide om din b+echamel sauce er den rigtige konsistens tag en spatel eller ske ud af den og så, hvis du får den her 'røde hav' effekt, så er saucen klar. Blød, smøragtig. Den her sauce er hjertet i så mange retter. Så jeg går ud fra at det er en kokkeevne Frisk pasta, hvid sauce, rød sauce. Tid til at samle retten. Ideelt, hvis vi levede i en perfekt verden, ville jeg have et firkantet fad. Jeg kan ikke gøre det her. Det giver ingen mening. Ok, alligevel, jeg bruger den her istedet, jeg ved godt den der for stor. Nu er den her for stor. jeg skal bruge… Jeg har en ide! Ta Da! det er en grim men praktisk løsning til et reelt problem. Lad os starte forfra. Hvid sauce Super. Og, tadaa. Det røde. Og parmasanost. Yum. Den sauce er super god. Og det sidste lag. Jeg skal bare lige tilføje et sidste lag af sølvpapir på toppen. ikke at det mangler andre. Ind i ovnen på 180 Celsius eller 360 Farenheit i omkring 40 minutter, op til en time, fordi det er en stor fyr den her. Ok, jeg har ikke tænkt mig at skrive at lasgan retten er en kokkeevne på listen fordi jeg ikke mener det er noget man kan genbruge i andre situationer i køkkenet. Men jeg mener vi har fortjent en ny en. Tilpas! I køkkenet vil du støde på en masse problematiske eller besværlige situationer som du er nødt til at overkomme på en eller anden måde Dette er ikke en af dem, men, tilpas. Whoo! En. To. Du har blødheden fra den friske pasta. det har det cremede som konsekvens af at bruge hvid sauce. Biddet. Kroppen. De vovede karameliserede smage fra tomatsovsen En meget delikat knasen fra paramsanen på toppen. Så jeg tror jeg elsker alt ved den her ret både i smag og synsperspektiv, det er altsammen vidunderligt, men også fra en koks perspektiv hvor jeg synes den er brilliant hvis du vil blive bedre i køkkenet og det er alt denne kanal handler om. Så lasagna, Alex … BFF for life. Nej, det er best… Jeg håber du nød den opskrift. Hvis du gjorde så giv den her video et stort tommelop, like den, og del den på dine sociale medier. Du ved hvordan det virker. Og til sidst, folkens, tryk abonner, fordi jeg laver nye videoer hver uge. Du ved det altid handler om mad. Det handler om at gøre mad mere insiprerende Uanset hvad, hav det godt, farvel, salut!

27 thoughts on “11 Chef Skills I Learned Making Fresh Lasagna…”

  1. Just because it's cheap you shouldn't use that much aluminium foil just for making one bowl of food. I guess it's at time we should start thinking about the environment in the kitchen. The kitchen is such a big one.

  2. I'm so glad I watched this. Another video said to boil the pasta first. It would've been way too soft and would've taken even longer [5 hrs, but I'm an extremely slow cook]. I didn't use the recipe, just the technique, but it came out just right. Thanks.

  3. Try make french versions of America foods, burgers, chicken wings etc, maybe a dish from each continent if you like to think big

  4. I've been wanting to make this lasagna and put into practice these skills for years now but last night I finally had the opportunity (sort of): I used the alfoil trick to make a pan smaller for the dish I was actually cooking. Thanks Alex!

  5. I am italian, i like very much your video about croissant, but i don't like this video, my idea of lasagna isn't your idea, who teach you that recipe?

  6. I usually start the sauce by taking care of the soffrito first, then add the beef-pork minced meat afterwhich I add red wine…reduce it,then a small cup of milk and finally tomato concentrate(add some sugar) and some beef stock, some seasoning, bring it to a boil and then let it simmer for about 2 hrs.

  7. Might wanna stop using aluminium foil… lots of studies show it inhibits brain memory n stuff like that..

  8. Alex, your videos are amazing! I’ve only seen a few so far but your combination of excellent camera work, passion for good food, and even a little food science mixed in is so entertaining. You are inspiring to inexperienced cooks like myself.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *